SUB-MENU

AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Zelfstandigen Bouw raadt mensen niet meer aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, maar te kijken naar alternatieven. Hiertoe is besloten vanwege de zeer slechte ervaringen met deze verzekeringen. Verzekeraars hanteren zulke strenge toelatingsvoorwaarden dat veel zzp’ers geen verzekering kunnen afsluiten. Wie wel geaccepteerd wordt, betaalt een hoge premie en kan gedurende de looptijd geconfronteerd worden met flinke premieverhogingen. Voor veel beroepen wordt de verzekering al jaren voor het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd stopgezet. Bovendien loopt een zzp’er als verzekerde het grote risico dat hij bij arbeidsongeschiktheid toch geen uitkering krijgt. 

Alternatieven

Zelfstandigen Bouw raadt een combinatie aan van een ongevallenverzekering én een broodfonds en/of ZZP Pensioen. Dat is een goed, betrouwbaar en betaalbaar antwoord op de problemen met AOV-verzekeringen. De collectieve ongevallenverzekering via Zelfstandigen Bouw keert uit wanneer je door een ongeval thuis of op je werk blijvend arbeidsongeschikt wordt of overlijdt. Wie zich aansluit bij een broodfonds kan bij arbeidsongeschiktheid maximaal 2 jaar een uitkering krijgen. Met het ZZP Pensioen kan je als zzp’er het gespaarde bedrag ook aanspreken bij arbeidsongeschiktheid. 

Kies je in jouw situatie toch voor een AOV, ga dan te rade bij  Zelfstandigen Bouw Verzekeringsvoordeel. Daar krijg je goed advies en een aantrekkelijke korting. 

Meer informatie over alternatieven voor een AOV?

Neem contact op met Zelfstandigen Bouw. Per telefoon: 0348 – 439 000  (direct en persoonlijk contact) of klik op de button om direct lid te worden. Dat kan al vanaf € 25 per jaar. Meer weten over het lidmaatschap? Vraag dan het gratis infopakket aan.