SUB-MENU

Zelfstandigenrekening

Als zzp’er moet je voor je eigen sociale vangnet zorgen. Je hebt geen recht op een uitkering wanneer je geen opdrachten binnenhaalt. Je hebt geen recht op een uitkering wanneer je door ziekte niet kan werken, tenzij je dit zelf regelt. Je bouwt geen pensioen op als je dat zelf niet regelt. Toch heeft slechts 20 tot 25% van de zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering of neemt deel aan een pensioenregeling.

De huidige voorzieningen voor zzp’ers zijn ingewikkeld, duur, onbetrouwbaar of fiscaal onaantrekkelijk. Veel zzp’ers leggen op een gewone spaarrekening geld opzij voor hun pensioen en voor onvoorziene tegenvallers. Maar over die buffer moeten zij belasting betalen. Dat vindt Zelfstandigen Bouw niet terecht. De overheid wíl dat zzp’ers voor hun eigen vangnet zorgen. In plaats van hen te straffen omdat ze sparen, moet de overheid hen juist stimuleren een eigen buffer op te bouwen door dat fiscaal aantrekkelijk te maken. Daarvoor maakt Zelfstandigen Bouw zich sterk.

Belastingvrij sparen

Zelfstandigen Bouw heeft het voorstel gelanceerd voor de Zelfstandigenrekening. Een rekening waarop je als zzp’er belastingvriendelijk je eigen buffer kan aanleggen. Eén buffer die je kan gebruiken voor:

* pensioen
* uitkering bij uitblijven opdrachten
* arbeidsongeschiktheid
* scholing

De inleg op de Zelfstandigenrekening is fiscaal aftrekbaar en er hoeft over het saldo geen vermogensrendementsheffing te worden betaald. Uitkeringen zijn wel fiscaal belast.

Wil jij ook je eigen buffer?

Word dan lid van Zelfstandigen Bouw. Hoe meer leden wij achter ons hebben staan, hoe beter wij ons kunnen inzetten voor de belangen van zzp’ers in bouw, hout en techniek. Je bent al lid vanaf  € 25. Neem contact met ons op via 0348- 439 000 (direct en persoonlijk contact) of klik op de button en word direct lid. Meer weten over het lidmaatschap? Vraag dan het gratis infopakket aan.