SUB-MENU

Recht op vrije pensioenkeuze, ook voor zzp-schilder

Zelfstandigen Bouw vindt dat alle zzp’ers het recht hebben zelf te bepalen hoe zij voor hun pensioen sparen. Ook zelfstandige schilders.

Daarom strijden wij voor opheffing van het verplichte schilderspensioen voor zzp’ers, want de maat is vol. Jarenlang hebben we geprobeerd om afspraken te maken met BPF Schilders, maar BPF weigert mee te werken aan een oplossing. Daarom stappen we nu naar de rechter.

Verplichting onwettig

Twee topadvocaten op pensioengebied hebben diepgaand onderzoek gedaan naar de verplichting voor zzp’ers. Hun conclusie is dat het verplichte pensioen onwettig is. Nu het BPF hier geen boodschap aan heeft, gaan wij naar de rechter. De rechter zal bepalen of zzp’ers verplicht pensioenpremie moeten blijven betalen.

Als de rechter ons in het gelijk stelt, eisen we ook de pensioenpremie die zzp’ers al die jaren aan het BPF Schilders hebben betaald terug.

Update februari 2018: de rechtszaak tegen BPG Schilders en de Staat is begonnen. Lees ons nieuwsbericht.

Update maart 2018: Drie rechters aangewezen. Lees ons nieuwsbericht.

Doe mee!

Want de verplichting is onwettig en tegen de wil van het overgrote deel van de zelfstandige schilders.

Als je meedoet -en de rechters stellen ons in het gelijk- hoef je voortaan geen verplichte pensioenpremie meer af te dragen. Dat scheelt je € 1.200 per jaar. Willigt de rechter ook onze eis in dat je de pensioenpremie die je de afgelopen jaren aan het BPF Schilders hebt betaald terugkrijgt, dan levert dat je vele duizenden euro’s op.

De procedures zullen ca. € 50.000 kosten. Zelfstandigen Bouw vraagt een geringe bijdrage in de kosten. Een bijdrage die je dubbel en dwars terugverdient als wij in het gelijk worden gesteld.