SUB-MENU

Pensioen voor zzp’ers in bouw, hout en techniek

Als zzp’er moet je zelf voor je pensioen zorgen. Natuurlijk heb je net als iedereen in Nederland recht op AOW. Of je daarbovenop aanvullend pensioen wil opbouwen en hoe je dat wil doen, bepaal je zelf. Je kan bijvoorbeeld pensioen opbouwen bij het ZZP Pensioen.

ZZP Pensioen

Het ZZP-Pensioen is een pensioenregeling op vrijwillige basis, speciaal voor zzp’ers. Het is tot stand gekomen op initiatief van onder andere Zelfstandigen Bouw. Het is een flexibele regeling waarmee je belastingvriendelijk kunt sparen voor je oude dag.

Je bepaalt zelf hoeveel premie je inlegt. Dat hoeft ook niet elke keer hetzelfde bedrag te zijn. Als zzp’er zijn je inkomsten immers ook niet altijd even hoog. In goede tijden kun je meer inleggen dan in tijden dat het wat slechter gaat.

Ook kun je, binnen bepaalde grenzen zelf bepalen wanneer je pensioenuitkering in moet gaan en hoe lang je die uitkering wilt ontvangen. Al die keuzes zijn natuurlijk wel van invloed op de hoogte van het bedrag dat je ontvangt.

Bijzonder is ook dat je het opgebouwde vermogen kunt gebruikten als uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid. De inleg wordt collectief belegd. Het geld blijft wel van jou.

Voor uitgebreide informatie over het ZZP Pensioenfonds verwijzen we naar de website www.zzppensioen.nl.

Verplicht pensioenfonds

Niet alle zzp’ers hebben de keuzevrijheid zelf te bepalen hoe zij voor hun oude dag sparen. Schilders en stukadoors zijn bijvoorbeeld verplicht aangesloten bij het bedrijfstakpensioenfonds.

Meer weten over de mogelijkheden voor je ZZP Pensioen?

Word dan lid van Zelfstandigen Bouw, je kunt dan bij ons terecht met al je vragen over je pensioen. Je bent al lid voor slechts € 25 per jaar. Bel ons op 0348 – 439 000 (direct en persoonlijk contact) of klik op de button om direct lid te worden. Meer weten over het lidmaatschap? Vraag dan het gratis infopakket aan.